Přidat komentář

Odpovídáte na příspěvek:

Martin Mátl
08.03.2013 18:52:11

Dobrý den,
Z vašich stránek jsem si objednal (resp. můj otec) asi před 20ti dny 15 kusů těchto krevetek a nemám s nimi moc úspěchu. V akváriu jsem našel dvě mrtvé krevety, zhruba po týdnu od koupi. Mrtvolky se mi zdály být vcelku v pořádku a tak jsem doufal, že to byly jen krevaty neschopné aklimatizace do nového prostředí, vyměnil jsem vodu a doufal v zlepšení. To ovšem nepřišlo a po dalším týdnu jsem našel další pár mrtvých krevetek. Obě smrti byly naprosto náhodné a se zásahy v nádrži očividně neměly nic společného. Dnes jsem našel další umírající krevetu a tak jsem ji přemístil do kádinky s trochou mechu jako potravy a čistou vodou. Leží neustále na zádech a zdá se, že ji dělá obtíže plavat. Tohle mi už nedalo a mám pocit, že tahle kreveta také nepžežije. Tím pádem dvě třetiny mých krevet uhynuly. A to jsem si vybíral odolný druh. Na jejich tělech nejsou známky po parazitech a po ploštěnkách ani vidu. Moje nádrž je set Dennerle Nano Cube 30l a jsem pozue začínající akvarista. Nádrž je středně zarostlá, protože je vcelku nová (krevety jsem však koupil až po týdenní zabíhací fázi nádrže). V nádrži jsou jinak jen dvě Neonky červené (ano vím, že se mají chovat v hejnech ale byl to poněkud nepodařený pokus o dárek od mých příbuzných). Jednou týdně vyměnuji 1/3 vody do které přidávám přípravek od Dennerle pro změkčení vody z kohoutku. Jednou týdně také přidávám Crusta-fit, což je také přípravek od Dennerle pro zdraví krevet. Hnojím Nano Tageesdunger (další chemie od Dennerle). Krevety krmím Hikari Tropical Shrimp Cuisine. Rád bych věděl co se mým krevetám děje a  chtěl bych ostatní zachránit. Nevíte co se jim mohlo stát? Zbytek krevet vypadá zdravě a svlečky vídávám pravidelně.

Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Martin mátl

(Email je soukromý a nebude veřejně zobrazen.)

Máte vypnuté zobrazení obrázků - nelze provést vizuelní kontrolu

* povinná položka